Televisió

televisio(Vide Progrès). Mig de comunicació audiovisual de gran repercusió mundial i que ha trastocat les costums i la vida de les persones. Se’n parla per primera vegada dels primers aparells d’aquest magnífic invent, al setmanari Vinaròs el 21 de febrer de 1959, d’aquesta forma: “TELEVISIÓN. En los últimos días se han realizado demostraciones de Televisión en los comercios de D. José Tena y D. Manuel Beltran. La recepción tando de imagen como de sonido, es perfecta, para las retransmisiones de la T. V. E. efectuadas desde Barcelona”. Va ser un dels primers poseïdors d’un aparell el metge D. Agustín Ribera Hernández, però al principi les emissions eren de prou mala qualitat TELEVISIÓ EN COLOR. Van comerçar a emetre alguns programes en color les dos cadenes estatals en 1974, en les que sols s’oferien en color alguns partits de futbol o alguna sèrie nordamericana, apareixent els demés encara en blanc i negre durant molt de temps. LES TELEVISIONS REGIONALS I PRIVADES, Aitana, , Antena 3, Canal Plus i Tele 5, van instal.lar les seues antenes a finals de 1993 en la serra del Puig de l’Ermita. TV3 emitia amb el repetidor al Mont Caro.

televisio 2TELEVISIÓ A VINARÒS. Les primeres emisions televisives es van produir dins de la 2ª Setmana Cultural organitzada per l’Institut de F.P., Josep Vilaplana, des del 25 de març de 1985. Eren els alumnes del darrer curs d’Electrònica els seus responsables: Salvador Martínez i Antoni Alcaraz Redó.
Poc anys després (1991) ja Televisió Vinaròs, Tele 3- canal 21, i posteriorment Canal 56, comanada per Joan Astasio i Andreu Carapuig, d’Alcanar, emetrien primer des dels estudis del carrer de Santa Rita (antiga emisora de ràdio de Mariano Castejón) o des del “Pirulí”, juntament amb una altra emisora municipal, sent el responsable principal d’aquesta última el fotògraf Josep Reula. Emetien principalment durant els Carnestoltes i demés festes, com Sant Sebastià, Festes i Fira de S. Joan, etc. Les televisions locals com Televisió de Vinaròs, de Benicarló, D’Ulldecona, de la Ràpita, etc. que emetien sols programació en festes molt assenyalades, tenen modernament programació tots els caps de setmana i ja tots els dies, com Canal 56 que emet gràcies al realitzador Joan Astasio, principalment, al productor Angel Alcázar,i als presentadors com Sergi Nebot, Antoni Carrasco, Ramon Blanc i altres, sent els seus programes més esperats els anomenats “Anem de bòlid” i “Anem al Camp”, que es renoven totes les setmanes en dimarts.

televisio 3L’éxit dels programes radica en l’interès que desperten els temes que ens són més pròxims i que de vegades, desconeixem.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

− 2 = 4