Fundada en el mes de juny de 1929 com Escola Municipal de Dibuix aplicat a les Arts, es trobava instal.lada a l’edifici conegut com L’Escola D’Alt (durant molts anys edifici de Correus, plaça de Jovellar).Fou el seu primer mestre amb un sou de 1.200 pessetes anuals, Francesc Argemí Poy, que havia cursat estudis a l’Escola de Belles Arts de Sant Carles de Valéncia, sent condeixeble de Puig Roda. Ensenyava als seus 82 alumnes, entre altres matèries, dibuix artístic, arquitectura per als aprenents d’obrer; dedàlica per als fusters, toréutica per als ferrers, etc. Posava com a model de construcció als seus deixebles l’ermita de Sant Gregori de la qual afirmava que era un compendi d’arts. El setembre de 1931 l’Ajuntament sol.licitava una subvenció de l’Estat per a transformar aquest centre en Escola Municipal d’Arts i Oficis. Francesc Argemí va haver d’abandonar el càrrec, ja que les autoritats de la República sempre deixaven el tema del seu pagament damunt de la taula i l’anaven postposant d’un mes a altre, fins que finalment deixà Vinaròs, traslladant-se a Badalona on va morir en 1938. Va ser molt recordat pels seus exalumnes, com Sebastián Miralles Selma que li dedicà un dels seus escrits, Manuel Garcia Julbe, els tres germans Ferrer Garcés, etc.
Va ser substituit en el càrrec per la dimissió forçada d’Argemí, per l’artista escultor Francesc Vaquer, el 9 d’octubre de 1934 fins la guerra civil de 1936.
En 1954 es va crear per mossèn Josep Sirisi, en dependències de l’ex-convent de Sant Francesc, una Escola Parroquial d’Arts i Oficis, que va durar uns déu anys, i en la qual els professors eren persones particulars de la població més o menys qualificades i que no cobraven.
ESCOLA D’ART ACTUAL. A l’’octubre de 1979 es va tornar a crear, per part municipal, anomenant-se llavors Taller Municipal d’Arts Plàstiques i sent dirigida per l’escultor vinarossenc Agustí Roso Esteller. Se li va anar canviant el nom al cap d’uns cinq anys i tenint la seu a la Casa de la Cultura. Des de novembre de 1984, dirigeix l’Escola, la professora Mª Cinta Barberà Redó, nascuda a Barcelona, que ha cursat estudis d’Escultura a l’Escola Massana d’aquella capital. Els alumnes acostumen a exposar els seus millors treballs durant les festes de Sant Joan i Sant Pere. Al setembre de 1995 l’Escola es va encarregar de restaurar les vidrieres de l’església de Xert i al novembre de 1996 va fer els rètols de rajoles fines per als carrers de Vinaròs.