Forner Chaler , Josep

(Castelló, 1879-Vinaròs, maig de 1968). Professor Mercantil, Director d’Indústries Químiques, Professor auxiliar de Química en l’Escola de Pèrits Industrials i de l’Escola del Treball de Barcelona i Professor de Geografia Econòmica, Història del Comerç i Dret Consular de l’Escola d’Alts Estudis Mercantils de Barcelona. Fill de pares vinarossencs; nascut «per accidens» a Castelló. Va iniciar la carrera sent Cap de 1ª Classe de l’Administració de Correus per oposició. En juliol de 1926 va elaborar un anàlisi de l’aigua que s’extraia del Pou dels Dos Vilars, fent una valoració molt possitiva. La valoració que feia de l’aigua dels Dos Vilars era de que es tractava d aigua potable de molt excel.lents condicions per contindre escassa mineralització, ja que sols contenia 258 milígrams per litre, mentre que les aigües que es venien embotellades per a la taula, la més excel.lent com la «Evian» francesa deia contenir 500 milígrams, la d’ «Amer Palatín», 290 i la cèlebre de Solares no contenia menys que la d’Amer. Total, que acabava dient el Sr. Forner Chaler, que l’aigua del pou de “Sant Sebastià dels Dos Vilars” de Vinarós era més excel.lent aigua de taula per la seua puresa, que les que es servien embotellades per tota Europa. Al Sr. Forner se’l troba integrant la Junta de Divertiments, Beneficiència i Instrucció que el Centre Cultural Vinarossenc havia format a Barcelona, junt amb el professor Mañas Bonví i amb Irene Calbé Segura, al refundar-se el 13 de març de 1920.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

15 − 11 =