Llopis Pla, Mª Carmen

Nascuda a Vinaròs el 27 de juny de 1945, filla de José F. R. Llopis Cros i Carmen Pla San Román. Batejada en l’església Arxiprestal NS Asunción-, és apadrinada per la seua iaia paterna, Prudència Cros Grau i pel seu tio matern Constantino Pla San Romàn.

Viu en Las Palmas i Tenerife i realitza els estudis primaris a Vinaròs en el col·legi de la Divina Providència. El Batxillerat elemental i superior el fa a Madrid, examinant-se com a alumna lliure. En 1960-61 cursa Preuniversitari en l’Institut Lope de Vega i comença la carrera de Filosofia i Lletres en la Universitat Complutense, tria la secció Històries. Realitza la Tesina de llicenciatura en la Universitat de Santiago on té el seu primer treball.

Des de 1969 Es dedica a la docència en diverses zones d’Espanya – Santiago, Oviedo, Santander, Madrid, Terol- compartint la jornada en les aules amb la investigació didàctica i la formació del professorat en l’equip de l’ Institut d’Estudis Pedagògics Somosaguas -IEPS- a Madrid. Ha col·laborat també amb Centres de professors públics i privats i amb diverses ONGD, en Educació per al Desenrotllament. És sòcia Fundadora de les ONGD: Projecte Cultura i Solidaritat i InteRed.

Com a investigadora en innovació educativa ha impartit cursos, conferències, tallers….A diversos col·lectius des de professorat, equips directius de centres, fins a voluntaris i cooperants, en temes relacionats amb Ciències Socials – Creativitat i diversos aspectes d’Educació per al Desenrotllament, gènere, interculturalitat, drets humans, ciutadania…-

Des de 1978 ha publicat llibres amb l’editorial Narcea, Graò, SM, EDB, CCS i un gran núm. d’articles en revistes d’educació.

És membre del Consell de redacció de la revista cultural Crítica editada a Madrid i que en el 2013 va complir 100 anys. És la segona revista més antiga d’Espanya i la més antiga a Europa dirigida per dones.

Des de la jubilació en 2010 segueix com a voluntària en diversos projectes per a millorar la qualitat educativa i els materials didàctics – Aprenentatge col·laboratiu, aprenentatge servici, educació inclusiva…-

Participa i coordina el projecte “Història del meu poble” promogut per Amics de Vinaròs per a elaborar materials didàctics que ajuden a conèixer el patrimoni, respectar-lo, valorar-lo i promocionar-lo.
(A.C.A.V. 27/03/2014)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

+ 32 = 36